آشپزی

آشپزی

ته چین شویدپلو



همونطور که قبلا هم گفتم برای تهیه همه ته چین ها و پلو مخلوطها برنج رو زنده تر بر میداریم . شوید پلو رو پس از آبکش کردن کنار میذاریم . این ته چین در طی سه مرحله تهیه میشه .


مایه ماست و تخم مرغ و روغن رو تهیه و مایه رو سه قسمت میکنیم :

مواد لازم :
ماست سفت چکیده یک لیوان
تخم مرغ دوعدد کامل
نمک کمی و روغن مایع چند قاشق

نکته :
معمولا شوید خرد شده رو به برنج در حال جوش در انتها اضافه میکنیم که رنگش تیره نشه . یعنی تقریبا موقعی که میخوایم برنج رو برداریم و آبکش کنیم .
مرحله اول : بهمین دلیل مقداری از برنج سفید و بدون شوید در حال جوش رو قبل از اضافه کردن شوید برای تهیه قسمتی از مایه ته چین ( مانند همه ته چین های معمولی برای لایه اول که ته قرار میگیره ) برمیداریم . و پس از آبکش کردن و شستن نمک اضافی و رفتن آب اون رو- با نیمی از مایه ( قسمت اول مایه ) مخلوط میکنیم . و داخل قالبی که چرب شده میریزیم و صاف میکنیم و فشار میدیم .
پس از برداشتن مقداری برنج سفید - شوید رو اضافه کرده و سپس به زودی برداشته و آبکش میکنیم . و نمک اضافی رو شسته و کنار میذاریم .

مرحله دوم :
بعد مقداری از مایه رو ( قسمت دوم مایه ) با مرغ پخته و ریش شده مخلوط میکنیم . من کمی پودر سیر به این مایه اضافه میکنم .
مرحله سوم :
قسمت سوم مایه ماستی رو به مقدار کمی ( مثلا یک کفگیر ) از شوید پلو آبکش شده مخلوط کرده و لایه سوم مون رو توی قالب ریخته و فشار میدیم و بعد باقی شوید پلو ساده رو بدون مایه توی قالب میریزیم و فشار میدیم . در اینحالت ته چینی در واقع سه رنگ داریم.

کمی روغن حیوانی و روغن مخلوط با کره رو روش میدیم و روی اون رو با فویل میپوشونیم و چند سوارخ کوچیک با چنگال روش تعبیه میکنیم .و خل فری که قبلا روشن شده و داغ شده روی پنجره زیرین قرار داده و حرارت رو روی 200 درجه تنظیم و مدت یکساعت الی یکساعت و ربع قرار میدیم .

پس از بیرون آوردن قالب از داخل فر - فر رو خاموش نکنین . اگه پس از بیرون آوردن ته چین از قالب رنگش مورد قبول نبود و برشته تر دوست داشتین - مجددا قالب ور روش بذارین و به فر برگردونین .و ده دقیقه الی یک ربع دیگه اجازه بدین تا ته چین سرخ بشه .
با استفاده از کمی مرغ پخته و ریش شده و زعفرون زده که قبلا کنار گذاشتین - میتونین اطرافش رو تزیین کنین .

نکته :
این قالب چون نچسب بود و قبلا چرب شده بود - من مطمئن بودم که نمی چسبه و همونطور داغ از درون قالب بیرون آوردم . اگه داخل ماهیتابه و روی گاز و بدون قالب نچسب تهیه میکنین حتما اجازه بدین که ظرف کمی خنک بشه و بعد ته چین رو بیرون بیارین تا برنج ها به ته ظرف تون نچسبه و ته چین قالبی در بیاد .

نکته : بعد از بیرون آرودن از قالب کمی صبر کنین تا خنک بشه بعد سرو کنین و با کارد برش بزنین که لبه ها کنده شود.

 
 

 

 

 ته چین لوبیا پلو



مواد لازم :لوبیای سبز 800 گرم ( پاک شده و ریز خرد شده )
گوست قیمه شده گوسفندی نیم کیلو
پیاز درشت خرد شده
برنج 5 پیمانه
ادویه پلویی مخلوط و گرد دارچین و گل سرخ پودر شده
نمک و فلفل
رب گوجه فرنگی نصف پیمانه

برای مایه ته چین : تخم مرغ 2 عدد
زعفرون دم شده
کمی روغن
ماست چکیده نصف لیوان
طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت میدیم . بعد گوشت گوسفندو سپس لوبیا سبز رو هم همراهش تفت میدیم تا سرخ بشن . ادویه و نمک و فلفل و دارچین و گل سرخ رو اضافه کرده و رب گوجه فرنگی و مقداری آب که روی مواد رو بپوشونه میریزم و میذاریم بپزن . مایه لوبیا سبز باید آبش به خوردش بره و آبدار نباشه تا برنج خمیر و له نشه .

برنج رو کمی زنده تر آبکش کرده و کنار میذاریم . مخلوط پخته گوشت قیمه و لوبیا سبز رو هم کنار میذاریم . مایه ته چین رو آماده میکنیم و ابتدا ماهیتابه رو داغ کرده و کمی روغن توش میریزیم و یا فقط کامل ته و دیواره ها رو چرب میکنیم و بعد مایه ته چین زعفرونی رو با کمی برنج مخلوط کرده و ته ظرف میریزیم .حالا یک ردیف برنج سفید و سپس دارچین و گل سرخ رو می پاشیم .


بعد مایه لوبیا سبز و گوشت ( که اصلا آبدار نیست و آبش قبلا کشیده شده وبه خوردش رفته )

 


و بعد دوباره باقی برنج ها ساده رو میریزیم و فشار میدیم و کمی روغن داغ میریزیم و درب قابلمه رو گذاشته و با شعله کم به مدت یکساعت و نیم دم میکنیم .
نکته:
ابتدا کمی شعله رو زیاد میکنیم تا جسم ظرف داغ بشه و بعد کم کرده و دمکنی قرار میدیم و تایم میگیریم . وقتی برنج با لبه ظرف لبالب میشه به جای دمکنی از کاغذ فویل استفاده می کنم تا دمکنی ام با سطح برنج تماس پیدا نکنه . و پس از پیچیدن بخار توی ماهیتابه چند تا سوراخ کوچک هم روی فویل تعبیه میکنم که بخار اضافی خارج بشه .

 

نکته :
همیشه قبل از برگرداندن ته چین توی ظرف - شعله رو از قبل خاموش می کنیم و صبر می کنیم تا کمی خنک بشه .
نکته :
برای قالبی خارج کردن ته چین همیشه ماهیتابه رو با درب اون محکم نگه میداریم و از بالا به پایین چند بار محکم تکان میدیم تا مطمئن بشیم نه چین از کف ظرف جدا شده . اگه خیلی داغ باشه و تازه خاموش کرده باشیم کامل جدا نمیشه .
نکته :
تا کمی سرد نشده برش نمی زنیم .

نکته :
میتونیم کمی از مایه لوبیا پلو نگه داریم برای اونایی که پر ملات تر دوست دارن ! و کمی هم برنج زعفرانی آماده میکنیم برای تزیین روی ته چین .... به هنگام سرو اگه دوست داشتین کمی دارچین و گل سرخ هم می تونین روش بپاشین ...تمام مزه و عطر و طعم این غذا به دارچین وگل سرخ اونه ....
 

ته چین لبو !!



مواد لازم :
ماست یک لیوان - تخم مرغ 3 عدد - لبو 4 الی 5 عدد بدون رگ و ریشه و پررنگ ارغوانی و رنده شده و آب لبو نصف پیمانه - روغن وکره به میزان لازم - زعفران دم شده - برنج 5 پیمانه - فیله مرغ به تعداد نفرات- پیاز و پیاز داغ فراوان .

طرز تهیه :
اول با کمی روغن پیاز داغ کردم و فیله مرغ و با زعفرون و نمک و کمی کره پختم . بعد برنج رو آبکش کردم .کمی زنده تر برداشتم . بعد 3 تا تخم مرغ کامل و یک لیوان ماست و آب غلیظ لبو و کمی روغن و نمک با هم مخلوط کردم و کمی برنج توش ریختم برای ته دیگ اماده شد ( تو این ردیف زعفرون نزدم .)

 

بعد توی ماهیتابه روغن و کره داغ کردم و کمی از اون رو باقی گذاشتم و بقیه رو تو لیوان برداشتم برای آخرکار و روی ظرف درمرحله انتهایی .
حالا یک ردیف از مایه سرخابی ( لبو رنده شده و ماست و تخم مرغ و نمک و روغن ) ریختم ته ظرف و صاف کردم .

لبوهام آماده و پخته شده بودن .رنده درشت کردم . و یک ردیف روی برنج سرخابی ها صاف کردم . ردیف بعدی یک ردیف برنج سفید ساده برای اینکه ترکیب رنگی قشنگی رو داشته باشیم .

بعد فیله های مرغها رو با پیاز داغ و کمی آب باقیمانده مرغ ( خیلی کم حدود 4 – 5 قاشق ...به شرطی که برنج زنده باشه ) روی ظرف ریختم و فشار دادم و صاف کردم.

 حالا کمی دیگه برنج داشتم بهش زعفرون زدم و کمی روی ظرف ریختم و کمی دیگه از همون رو برای تزیین نگه داشتم .

بعد باقی روغن و کره رو روش دادم ودرش رو با کاغذ فوبل پوشاندم - ولی دو تا سوراخ کوچک دو طرفش تعبیه کردم که بخار اضافی بیرون بره و پلو با ترکیب بخار حاصل خمیر نشه ... یعد یکساعت و نیم روی شعله ملایم دم کردم .

پس از دم کشیدن برنج - شعله زیر ته چین رو خاموش کردم و فویل رو برداشتم تا کمی برنج خنک بشه و کمی بعد ماهیتابه رو از بالا به پایین محکم تکوندم !! یعنی کمی تکان دادم تا بفهمم که کفش کنده شده تا قالبی در بیاد یا نه . یادتون باشه اگه تا ته چین رو خاموش کردین و نذاشتین خنک بشه .... امکان داره ته چین مون تهش به ظرف بچسبه و قالبی در نیاد . اگه فکر کردین ممکنه چسبیده باشه ... تهش رو توی آب سرد بذارین کمی بمونه و بعد تو دیس گرد دمر کنین . خنک شدن ته چین قبل از کشیدن در ظرف , کمک میکنه تا قالبی در بیاد .حالا اون رو برش میزنین . این غذا خیلی خوشرنگ و مجلسی و اشتها آوره ...ضمنا اصلا هم شیرین نمیشه .


رنگ و جلوه این غذا تقریبا مثل ته چین آلبالوست. من آلبالو پلو رو با مقدار بسیار کمی شکر میپزم که قادر به تشخیص شیرینی اون نیستن .... و رنگ زیبای آلبالو هم از بین نمیره...حالا اگه غذای شیرین دوست دارین میتونین کمی به مخلوط لبو رنده شده تون شکر اضافه کنین . ....

با خودم فکر میکردم ما آدمها چقدر ناشکریم خداوندگار خوب و مهربون برای هر فصلی انواع و اقسام سبزیجات و میوه های رنگارنگ رو تهیه کرده و در اختیارمون گذاشته و ما این لبوی خوشگل و خوشرنگ رو تو این فصل که فراوونه و دم دسترس ول کردیم و از آلبالوی تابسنونی فریز شده و در واقع پس از یخ زدایی از یک میوه که به دستهای خودمون بی خاصیت شده !- استفاده میکنیم .......!!!!!!
 

 

 ته چین قلیه ماهی



جنوبی ها لخ لاخ ( که همون قلیه ماهی با برنج بصورت دمی یا کته است ) درست میکنن ولی نه به صورت این " ته چین " من در آوردی " ....!!!
تهیه مواد این غذا درست نظیر خورش قلیه ماهیه و خیلی خوشمزه میشه ....!!!!! میتونین به جای ماهی از مرغ و میگو هم همین ته چین رو تهیه کنین !!!
اگه از روز قبل برنج رو دست تون مونده باشه بهترین کار تهیه بک ته چین ابتکاری و خوشمزه است ....باید یه کاریش میکردم دیگه !! چی بهتر از ته چین ؟؟؟؟!!!!
مواد لازم :
ماهی( بدون تیغ و استخوان – ماهی شیر برای اینکار ایده آله ) برای هر نفر حدودا یک تکه اندازه کف دست .
گشنیز تقریبا نیم کیلو یا 750 گرم
روغن و رب گوجه و نمک و ادویه گرام ماسلا به مقدار لازم !!
شنبلیله خشک یک ق چای خوری سر خالیت
مبر هندی اگه ترش باشه یک چهارم بسته
سیر دو تا سه حبه له یا رنده شده
طرز تهیه :
گشنیز رو شسته و خرد میکنم و با کمی سیر کوبیده یا له شده در کمی روغن خیلی کم تفت میدیم و در انتها کمی شنبلیله خشک اضافه میکنیم (عطر شنبلیله خشک بیشتره ) . شنبلیله نباید زیاد باشه و اگه زیاد هم سرخ بشه تلخ میشه . نمک خورش رو آخر سر میزنم . چون تمبر هندی نمک زیاد داره و ممکنه غذا شور بشه .
حالا برای اینکه خوشرنگ بشه کمی رب گوجه فرنگی ( سر قاشق غ خوری ) و کمی آب تا جایی که روی سبزی رو بگیره - اضافه می کنم و میذارم کمی بجوشه .
حالا تمبر هندی رو ( اگه زیاد ترش باشه حدود یک چهارم و اگه معمولی باشه یا یک سوم بسته ) توی کمی آب مثلا نصف پیمانه حل میکنم و صاف میکنم و بعد توی این سبزی تفت حورده میریزم و کمی ادویه گرام ماسالا اضافه میکنم و میذارم تا بجوشه و بپزه ...
به ماهی کمی زعفرون آب کرده می مالم و با توی کمی روغن فقط تفت میدم که رنگش عوض بشه .
حالا که سبزی جوشیده و پخته و رنگش عوض شده و داره جا میافته ماهی ها رو توش میذارم تا با عصاره خورش هم آروم آروم بجوشه و جا بیافته . ماهی قبلا تفت خورده و زود میپزه .
میشه بجای تمبرهندی از آب چند عدد نارنج هم استفاده کرد .باید آب خورش کشیده شود و در واقع بیشتر از دو یا 3 قاشق آب نداشته باشد. و باقی کار آن نیز مانند ته چین های معمولیست .روغن را در ماهیتابه بزرگ و پهن و نچسب داغ می کنیم و از یک لیوان ماست و دوعدد تخم مرغ و زعفران و کمی نمک و کمی روغن ( و کمی پودر سیر البته فقط برای این نوع ته چین ) مایه ته چین را تهیه میکنیم .

ماهیتابه هرچه پهن تر باشه و ارتفاع اون کمتر باشه ته چین بهتر میشه و ته دیگ بیشترو نازکتری دارین ... و سپس کمی از برنجی را که آبکش کرده ایم داخل آن میریزیم و مخلوط میکنیم و ته ماهیتابه میریزیم .

مجددا کمی برنج روی آن میریزیم و بعد قلیه ماهی را کاملا روی مایه برنج و ماست ریحته و روی آنرا میپوشانیم و مجددا از برنج باقیمانده روی فلیه ماهی میریزیم و صاف میکنیم و کمی فشار میدهیم .


و اکنون کمی کره و روغن داغ روی برنج میدهیم .

ابتدا با شعله تند ( تا زمانیکه جسم ماهیتابه داغ شود ) و سپس شعله را کم میکنیم و با شعله ملایم حدود یکساعت و نیم میگذاریم تا ته چین سرخ شود .وقتی خاموش کردیم و دمکنی را برداشتیم – در قابلمه را میگذاریم تا کمی باید بماند و ته دیگ راحت از ماهیتابه جدا شود .
سپس ته چین را در ظرفی مناسب کشیده و در صورت تمایل تزیین میکنیم .اکنون به تکه های دلخواه تقسیم کرده وسرو میکنیم والبته با ترشی .

نکات ته چینی :

* - من دوستی دارم که اصلا تخم مرغ نمی خورن وته چین های خوبی رو بدون تخم مرغ درست میکنه . ولی شما که معذوریت ندارین اگه از تخم مرغ کامل استفاده کنین که خیلی بهتره . از زرده تنها هم میشه استفاده کرد .

* -روغن عامل مهمی برای عمل اومدن بهتر ته چینه ! شما که بار اوله از این غذا درست میکنین یا تبحر کافی ندارین - در انتهای جوشاندن برنج برای آبکش کردن حتما داخل آب برنج کمی روغن بریزین . هم برنج زود و کامل قد باز میکنه و هم موقع تهیه ته چین - کمتر روغن میخواد . ضمنا یادتتون باشه : هرچه روغن کم باشه - برنج شما بوی زهم تخم مرغ میده . تخم مرغ و ماست رو خوب هم بزنید و کمی نمک و روغن _ کمی ! ) هم بهش بزنین .



* - د رظرفی که دیواره کوتاه داره ته چین بهتر عمل میاد و زودتر دم میکشه و بیشتر برنج شما تبدیل به ته چین میشه . پس برای مهمونی و برای میزان پلوی زیاد تر باید یک ماهیتابه بزرگ و پهن و نچسب در دار استفاده کرد . حالا اگه تو پایرکس درست می کنین که ظرف های پایرکس هم دیواره بلندی ندارن و مناسبن که حتما روش رو با کاغذ فویل ( آلومینیمی ) بپوشونین . البته وقتی ارتفاع قابلمه تون زیاد بشه برنج ساده تر بیشتر از ته دیگش دارین ...ولی تمام حسن این غذا به ته دیگ و ته چین زیادشه دیگه !!

تهیه ته چین در فر مناسب تره و برای این منظور باید از ماهیتابه های بدون دسته یا قالب های تقلون پهن با دیواره کوتاه استفاده کنین .برنج باید دو قسمت بشه . کمی از برنج داخل ماست و تخم مرغ و زعفرون ( به ترتیبی گه گفته شد ) مخلوط میشه که کف ظرف بعنوان ردیف اول ریخته میشه و قسمت بیشتر اون برای ردیف سوم استفاده میشه . ردیف دوم هم مال تکه های مرغ و سبزی و ماهی قلیه و مایه آلبالو .... و .... است که قاعدتا با کمی روغن تهیه شده ... ( این غذا با رزیم میانه ای نداره !!!! رزیمی هاش از تهیه این غذا صرفنظر کنن !!! چون روغن زیاد میبره )

روغن در ماهیتابه باید داغ بشه که ردیف اول رو از مایه ماستی که با کمی برنج مخلوط شده بریزین کف ماهیتابه . ( من کل روغنی رو که میخوام توی غذا بریزم رو داغ میکنم و کره یا روغن کرمانشاهی هم مخلوط میکنم و سپس فقط کمی روغن کف ماهیتابه میذارم بمونه که مایه برنج و ماست رو بریزم کف اون ) بقیه روغن هایی رو که برداشتم نگه میدارم و در انتها روی غذا همه جای ماهیتابه میریزم . حالا مواد سبزی دار یا آلبالو دار یا مرغها رو روی ردیف اولی که ریختم می چینم یا میریزم . و کمی فشار میدم . باقی برنج رو هم ( بعنواه ردیف سوم ) روی این ردیف میریزم و فشار میدم و روغن باقیمانده رو روی برنجها در همه قسمت ظرف میریزم . روی شعله قرار میدم . حالا فقط کمی شعله رو تند می کنم تا بدنه ظرف داغ بشه و بعد کم میکنم و دمکنی میذارم و اجازه میدم دم بکشه . حدود یکساعت و نیم با شعله ملایم وقت نیاز داره . بعد که حاموش کردم دم کنی رو بر میدارم و کمی میذارم بمونه تا مواد قالبی از ظرف راحت تر جدا بشه . ظرف یا دیس مناسب رو روش قرار میدم و سعی میکنم وسط قرار بگیره و به آرامی وازگون میکنم . روی اونو تزیین میکنم .

* - ته جین رو کمی که خنک تر شد برش میزنیم .

من معمولا داخل ظرف پایرکس هم روغن میریزم و بدنه شو چرب میکنم و کمی گرمش میکنم و بعد مایه ته چین و برنج رو میریزم . ولی بیشتر در ماهیتابه می پزم . ضمنا برای اینکه از داخلش درش بیاری کمی باید بذاری بمونه و اگه بازهم نشد ته ظرف رو مثل قالب زله توی آب ( ولی آب سرد ) قرار بدین تا کمی بمونه و امتحان کن ببینین در میاد اونوقت ظرف رو وازگون کنین ... البته داخل ظرف پایرکس کمی بیشتر طول میکشه سرخ بشه ....

دوتا نکته عمده برای یه ته چین خوب یکی سفتی ماست و دیگری زنده برداشتن برنج در حین آبکش کردنه . و دیگری استفاده از روغن در آبی که برنج رو می جوشانی .....و یه مورد دیگه هم استفاده از کمی روغن داخل ماست و زعفرون و برنجی است که بعنوان ته دیگ در اولین لایه ریخته میشه .و بعدی هم .....اینه که ته چین جتما باید در ظرفی که ارتفاع کمی داره مثل ماهیتابه پخته بشه که هم - اندازه ته دیگ یا ته چین سرخ شده تون بیشتر باشه و هم اینکه حرارت به اندازه کافی به تمام نقاط ظرف میرسه و زودتر دم میکشه و برنج زیاد نمیمونه که وا بره و خمیر بشه .


 ته چین عدس پلو با گوشت چرخ کرده



موادلازم برای 8 نفر :

تخم مرغ دوتا کامل
ماست چکیده ( سفت ) یک پیمانه
زعفرون دم کرده کمی
کشمش پلویی نصف پیمانه
عدس یک پیمانه
برنج 4 پیمانه
گوشت چرخ کرده حدود 800 گرم
پیازداغ
روغن و کره کمی

طرز تهیه :

برنج رو آبکش کنین .کمی زنده تر بردارین . گوشت رو با پیاز تفت بدین وکمی سرخ کنین وبعدش کمی رب گوجه فرنگی و نمک و ادویه و دارچین بزنین و بپزین .
کشمش رو بشورین و با کمی روغن تفت بدین . مراقب باشین کشمش تغییر رنگ نده ...فقط نرم بشه ...
عدس رو که قبلا خیس کرده بودین – بپزین و بدون آب از روی شعله بردارین . مراقب باشین عدس ها تون له نشن ...

نکته :ته چین رو توی ماهیتابه درست کنین بهتر در میاد .


با ماست و تخم مرغ و روغن و زعفرون مایه ته چین رو آماده کنین و کمی از برنج رو داخل اون بریزین . نمکش رو بچشین .
کمی روغن رو داخل ماهیتابه داغ بریزین و گرم کنین و و مایه ماست وزعفرون و برنج رو توش بریزین و صاف کنین . حالا عدس رو ( بدون آب ) روی لایه اول بریزین و صاف کنین .

حالا یه ردیف برنج ساده آبکش بریزین توی ماهیتابه و صاف کنین و
و برای ردیف و لایه بعد از گوشت چرخ کرده استفاده کنین وبعد از صاف کردن ... نوبت کشمشه و...

بعد دوباره یک لایه برنج ساده ....حالا روش یک تکه فویل آلومینیمی بکشین و بذارین دم بکشه . پس از حدود 10 الی 15 دقیقه که بخار توی ماهیتابه پیچید - گوشه های فویل رو کمی با چنگال سوراخ کنین تا بخار اضافی خارج بشه و برنج خمیر نشه .

نکته :
بسته به اندازه برنج وگنجایش ظرف - حدود 1 ساعت الی یکساعت و نیم با شعله کم زمان نیاز داریم تا کاملا دم بکشه و ته دیگش سرخ بشه .

نکته :
پس از خاموش کردن شعله - برای خارج کردن ته چین از دیگ باید کمی صبر کنین تا خنک بشه و بعد کمی ماهیتابه رو تکون بدین ... اگه خوب سرخ شده باشه خودش ور میاد و توی ظرف قالبی تکون میخوره ... اگر نه ...ته دیگ رو توی کمی آب سرد قرار بدین .

نکته :
بهتره ماهیتابه تون کاملا تفلون و نچسب باشه تا زحمت تون هدر نره و ته چین نچسبه و ته دیگش خراب نشه ... یک ظرف و دیس بزرگ رو روی ماهیتابه قرار بدین و اون رو دمر کنین .

نکته :
آماده باشین که اگر هنوز سفید باشه و خوب سرخ نشه باشه ... دوباره آروم توی ماهیتابه قرار بدین و چند دقیقه دیگه روی شعله بذارین تا سرخ بشه !
پس از سرد شدن برش بدین ... و وسطش رو با برنج زعفرونی و کمی کشمش تزیین کنین ... اگه دوست داشتین خرما هم اضافه کنین ...میتونین خرماها رو بشورین و توی کمی روغن یا کره تفت بدین و در انتها روی غذا استفاده کنین ...

 
 
 



ته چین باقلاپلو


این غذا که معرف حضورتون هست و نیازی به نوشتن دستور تهیه نداره ...

فقط این نکته رو جهت یادآوری میگم که : میتوان غذاها رو با ظاهر جدیدتر تهیه و تزیین کرد و لازم به ذکره که ته دیگ این ته چین از برنج زعفرونی بدون باقلا وشوید با مایه تخم مرغ و روغن و ماست تهیه شده ( البته با کمی سیر تازه و سبز و خرد شده ) و در لایه بعدی برنج با باقلا و شوید مخلوط شده و ضمنا مرغ جداگانه سرو شده .

نکته : برای داشتن ته چین قالبی و یکدست باید بعد از خاموش کردن شعله ...درش رو بردارین و کمی صبر کنین تا برنج خنک بشه .

نکته : اگه از ماهیتابه تفلون استفاده میکنین که مشکلی پیش نخواهد آمد ولی میتونین برای اطمینان بیشتر چند دقیقه ای زیرش رو توی آب سرد قرار بدین ... اگه داغ برگردونین حتما ناصاف میشه و شاید قلوه کن ...!!

نکته: توی مایه ماستش روغن فراموش نشه ...فقط کمی ...

نکته : برای داشتن ته چین خوب حتما برنج رو کمی زنده تر بدارین .اگر نه خمیر میشه ....!

اگه دوست دارین - شما میتونین مرغش رو جداگانه سرو نکنین و از گوشت یا مرغ ریش ریش شده - برای لایه اول با برنج و مایه ماست و تخم مرغ استفاده کنین .

اینجا مرغ جدا پخته و سرو شده .


توی دیس روی برنج رو میتونین با کمی برنج زعفرونی و دارچین و پیازداغ تزیین کنین .

از چه دلتنگی ؟! دلخوشی ها کم نیستند !!! این جمله رو از یک دوست عزیز که خیلی هم شاد و پر تحرکه .
به خاطر بسپارین و هیچ گاه در زندگی احساس رخوت و رکود نکنین . برای خودتون دلخوشی و سرگرمی بسازین برای کشیدن بارسنگین زندگی که گاهی هم نه چندان خوشایند . ولی همه روزها روز خدایند و همه روزها جای بسی شکرگزاری دارن . خدایا شکرت که یه روز دیگه بهمون مهلت پس دادن امتحان دادی ....!

نکته :
یکی از دوستان عزیز مقدار مواد لازم این ته چین رو خواستن ...( تقریبا میزان موادش مثل ته چین های دیگه است .) در ضمن ممنون از یادآوریت دوست عزیز. البته فکر کردم که دوستان ممکنه خرده بگیرن که لازم به قید کردن مواد لازم نیست .

مواد لازم :
تخم مرغ دوتا کامل
کمی روغن داخل مایه زعفرونی لازم داریم
ماست چکیده ( سفت ) یک پیمانه
زعفرون دم کرده کمی

برنج 5 پیمانه
روغن و کره کمی و پیازداغ ( در صورت تمایل ) کمی دارچین برای تزیین روی برنج
شوید حدودا 400 گرم (خرد شده و فریز شده )
لپه باقلا حدودا 400 گرم ( فریز شده )
نکته :
بستگی داره که پر شوید دوست دارین یا کم شوید . اندازه شوید و باقلا بنا به تمایل شما قابل تغییره .

البته اگه بخوام ته چین درست نکنم . فقط باقلا پلو باشه مقدار شوید و باقلا رو بیشتر میریزم .

نکته :
الان داخل مواد ته چین از شوید و باقلا استفاده نشده .


 


 

ته چین سویا

http://www.fati.it2.ir/download/ofyyh8wb3xolgbujkmsu.jpg

http://www.fati.it2.ir/download/ye4wvki8sjy8a3kme3o7.jpg

برای 3 پیمانه برنج یک لیوان ماست و یه تخم مرغ و کمی زعفران دم کرده و کمی روغن و نمک و یه قاشق گلابو خوب مخلوط کردم .کف قابلمه رو روغن ریختم داغ که شد کمی از برنج و ریختم و با پشت قاشق فشار دادم تا فشرده بشه مایع سویا رو اضافه کردم و بقیه ی برنجا

حدود 45 دقیقه با حرارت ملایم دم کردم.

نکته:برنج برای ته چین کمتر از پلو جوشیده میشه

گلای چیپسی

سیب زمینی رو به صورت ورقه های خیلی باریک و به اصطلاح چیپسی برش میدید و لایه لایه به صورت گل دور هم میزارید و با خلال محکمش میکنید و در روغن سرخ میکنید اول سر گل رو تو روغن بزارید بعد تهش رو .وقتی سرخ شد خلال رو با چرخش و اروم در بیارید اگه بعد سرد شدن در بیارید در نمییاد و گلتون میشکنه



نوشته شده در ساعت توسط فاطی|


آخرين مطالب
» انواع غذای ذر ماهیتابه رزیمی
» سالاد میموسا
» تزیین تخم مرغ
» انواع میگو
» انواع املت
» انواع سس
» انواع سوپ
» تزئین سبزیجات
» تزییئ میوه جات
» انواع غذا با کدو

Design By : RoozGozar.com